zondag 28 juni 2015

2806 ~ zondags soepje




Jarenlang aten wij vroeger thuis soep op zondag.
En hoewel aan de kookkunsten van mijn moeder niets te wijten valt
(dit wil ik even benadrukken!!!):
ik hield er niet zo van.

Lange tijd at ik ook heel weinig soep; als voorgerecht gaf ik er niet om
en als hoofdmaaltijd kon het mij ook niet echt bekoren.

Toch ben ik de laatste jaren steeds meer soep gaan eten en maken.
In het begin was het vooral eens een blik soep opwarmen als
makkelijke en snelle maaltijd.
Maar nu vind ik het ook leuk om een soep helemaal 'from scratch' te maken.
 
Inmiddels is het zelfs zo dat ook wij regelmatig op zondag soep eten...;)
 
Dit is een recept van een wortel-tomatensoep.
Het is een wat dikkere maaltijdsoep, vol met groenten!
En het fijne is dat het niet zo nauw komt met de ingrediënten,
je kunt je eigen variant er op maken.
 
De basis is (ongeveer) dit:
 
1-2 kilo wortels
4-6 tomaten
pakje gezeefde tomaten
evt. paar stengels bleekselderij of een paprika
paar eetlepels crème fraiche
zeezout, peper, Italiaanse kruiden
evt. verse basilicum
evt. scheut Worcester sauce
 
Schil of rasp de wortels, snijd ze in stukjes en breng in een laag water
in een pan aan de kook.
Kook voor ongeveer 10 minuten.
Snijd de tomaten in stukjes en doe bij de wortels, kook voor nog zo'n 10 minuten.
Voel even of de wortels zacht zijn.
Pureer met een staafmixer alles fijn.
Voeg de gezeefde tomaten en eventueel water toe
om een mooie gladde massa te krijgen. Het blijft wel een dikke soep.
Voeg de kruiden toe en op het laatst nog de crème fraiche.
Proef natuurlijk steeds of er genoeg zout en kruiden in zitten.
 
Lekker met een stokbroodje of een turks brood met bijvoorbeeld
pesto, mozzarella en/of salami.
 
Eet smakelijk!! 



 






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten