woensdag 10 juni 2015

1006 ~ frittata

Eigenlijk had ik geen idee of ik echt een 'frittata' maakte,
want ik had er geen recept van.

Ooit had ik een keer een recept gelezen en gemaakt en dat was
toen niet echt geslaagd, maar deze keer wel!
En het was heerlijk!

Een frittata, zo heb ik even opgezocht, is een van oorsprong
Italiaans gerecht. Het is een gerecht ontstaan uit armoede, want er werden
de restjes van de vorige dag(en) in verwerkt.
Hm..dat is gewoon handig toch?

Naar mijn idee is het een beetje omelet meets hartige taart.

Het is echt super makkelijk:
je neemt wat groente die je lekker vindt of over hebt. 
Die bak je even in een pan. Ik had bijvoorbeeld champignons,
paprika, een restje erwten en een restje spinazie.
Je klopt (een stuk of)vijf eieren los, doe hier een beetje peper en zout
en een scheutje melk bij.
Eventueel kun je ook nog wat spekjes bakken als extra (hartige) vulling.
En dan had ik ook nog wat aardappels gekookt en in stukjes gesneden
om het wat extra vullend te maken. (de vorige keer dat ik 'm maakte stolde het niet zo goed, 
en de aardappels maken het ook wat extra stevig).

Roer de groente, aardappels en spekjes door elkaar en doe het in een ovenschaal.
Giet het eimengsel eroverheen en strooi nog wat geraspte kaas erover.

Vervolgens moet het nog ongeveer 15 minuten in de oven, op 200 graden.
Kijk of het eimengsel gestold is en de bovenkant een beetje bruin.

Misschien heb ik het al eerder gezegd, maar ik vind dat heerlijk,
zo'n gerecht waar je alle kanten mee op kan.
Wij aten het 's avonds met een salade, en de volgende dag
had ik nog lekker een restje voor bij de lunch!

O en ik heb er maar één miserabele foto van..

 
Ik weet niet of je daar nou direct trek van krijgt, maar je moet me maar op
m'n woord geloven dat het lekker was.
Of beter nog, het zelf proberen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten