En nee, dan heb ik het niet over Annejet, maar wij zelf.
Bij ons thuis moest iedereen gewoon eten wat er gekookt was,
er werden geen uitzonderingen gemaakt.
Heel goed hoor, vind ik.
Maar als je dan voor jezelf gaat koken en dus kunt kiezen wat je eet,
dan laat je dingen waar je niet zo dol op bent lekker achterwege, toch?
Bij mij ging dat met name om een paar soorten groente:
rode kool, bieten en zuurkool.
Had ik even geluk dat Gerjan er ook niet van hield!
Maar op een gegeven moment denk ik dan toch:
zou ik het niet weer eens proberen?
Dan zag ik zo'n prachtige rode kool liggen..
daar moést ik gewoon iets mee.
Dus aten we die een keer met gebakken spekjes, appel
en rozijnen en dat was toch lekker!
Ook met zelfgemaakte hachee, wat vooral zo'n lekker
huiselijk en winters gerecht is..vond het alleen al leuk om te maken!
En laatst probeerde ik dit recept voor hartige zuurkooltaart uit,
en dat was ook helemaal geslaagd!
Maar nu nog bieten...
Annejet vind bieten echt heerlijk, en omdat het ook zo gezond is
wil ik ze eigenlijk ook gewoon eten.
Maar ik vind ze absoluut niet lekker.
We hadden ze al een keer door de brownies gedaan,
dat werkt prima, maar dat zijn natuurlijk ook geen enorme hoeveelheden.
Toen dacht ik: misschien kan ik ze wel door een smoothie doen.
Ja hoor, op Pinterest zag ik de meest heerlijke recepten voorbijkomen.
En zeg nou zelf, wie denkt nou niet dat iets wat zo'n mooie kleur heeft
ook heel lekker is?!
Maar of het nou allemaal al bietenliefhebbers waren of dat ik
nog niet het juiste recept gevonden heb, maar bij wilde het nog niet
echt lukken.
Bij de eerste poging moest ik m'n glas met dichtgeknepen neus leegdrinken,
de andere keer stond ik er werkelijk van te rillen,
en de derde keer moest ik ervan overgeven...
Nu ben ik wel redelijk van 'soms moet je iets leren eten/drinken'
maar nee, ik heb het toch weer even opgegeven.
Hebben jullie groenten die je echt niet eet?
Of juist hebt leren eten?
En, wie heeft voor mij een ultiem lekker recept/gerecht met bieten?!
Bietenstampot met geitenkaas! Heerlijk! Of bieten koken, een flink stuk er uit snijden, geitenkaas erin, gesneden spekplakjes erom heen en dan in de oven.
BeantwoordenVerwijderen