maandag 27 april 2015
dadeltaart
Vorige week kocht ik heerlijke medjoul dadels en kreeg ik meteen zin om
een dadeltaart te maken.
Deze maakte ik al een keer naar het recept van Bagels & Beans
(http://www.bagelsbeans.nl, onder kopje recepten) en die was erg lekker.
Maar in het kader van 'ik was juist weer op suiker aan het letten' heb ik het recept
een beetje aangepast.
Voor het volledige recept en de beschrijving van Bagels & Beans
moet je op hun website kijken.
Ik maakte hem als volgt met:
500 gram dadels, ontpit en in stukjes gesneden
(het lekkerste zijn de medjoul dadels, andere gedroogde dadels
zijn een stuk harder en minder zoet)
250 gram roomboter (ik denk echter dat ik het de volgende keer met 200 gr probeer)
200 gram volkoren tarwe biscuits in kleine stukjes gebroken
een paar handjes walnoten in stukjes
een ei, losgeklopt
een eetlepel honing en een eetlepel agavesiroop of
gewoon één van deze twee en je kunt het ook weglaten
geraspte kokos als garnering
Smelt de boter.
Voeg de honing/agavesiroop toe.
Doe het losgeklopte ei erbij en dit goed doorroeren.
Doe de dadels en vervolgens de koekjes erbij en roer alles erdoor.
Stort nu het geheel in een ingevette taartvorm, druk alles goed aan met een lepel
en laat een paar uur afkoelen in de koelkast.
Voor het serveren strooi je er nog de kokosrasp over.
Een hele lekkere en makkelijke taart!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mmmm lekker Marien! Daar krijg ik gelijk zin in :)
BeantwoordenVerwijderen