Toen ik (jaja, láng geleden alweer ;)) op kamers ging, had ik eigenlijk maar weinig kookervaring.
Of ik het nou niet leuk vond of dat het er simpelweg nooit van kwam, in ieder geval ging ik daar pas voor het eerst echt koken.
Die eerste keer dacht ik: ik doe makkelijk en maak macaroni.
En (ik weet het, het klinkt heel erg) zelfs daarvan had ik eigenlijk geen idee hoe.
Natuurlijk, ik kocht de pasta, gehakt en groenten..maar waar maakte je nou die saus mee?
Het werd tomatenpuree. Veel te veel tomatenpuree. Iiieuw..en ik houd helemáál niet van tomatenpuree.
Volgens mij werd ik wel snel wat beter hoor met koken!
Pasta maakte ik daarna in verschillende soorten, vaak wel met zo'n mix voor...
Later leerde ik weer andere varianten, bijvoorbeeld met créme fraiche en pesto.
En nu..heb ik voor een snelle pasta maaltijd altijd één ingrediënt op voorraad.
Passata di pomodoro...ach wat klinkt dat toch veel mooier dan:
gezeefde tomaten.
Pas hoorde ik van iemand die eigenlijk niet zo goed wist hoe hij pasta moest maken als je geen mix in huis had.
En toen dacht ik opeens weer terug aan mijn eerste kookervaring.
Na een hele tijd waarin iedereen voor ongeveer alles naar een mix voor iets greep,
is het juist weer veel meer teruggekomen om 'zonder pakjes en zakjes' te koken.
En natuurlijk is het heerlijk om pasta(saus) helemaal 'from scratch' te maken:
verse tomaten, knoflook, een uitje, vers gesneden groente en kruiden.
Maar hoe lekker ook, ik heb daar niet altijd tijd voor of zin in..
en ik ben vast niet de enige.
En met pasta en een pakje (tja toch een pakje) gezeefde tomatensaus op
voorraad hoef je alleen nog maar iets van groente en
(eventueel) gehakt toe te voegen en heb je in een handomdraai een lekkere maaltijd.
Kijk, misschien heb jij allang een eigen toprecept voor snelle pasta.
Of houd je helemaal niet van die 'standaardmacaroni' met gehakt.
Of ben jij zo iemand die altijd zelf de saus maakt...
Zie het maar als een recept voor beginners..zoals ik (toen).
Ingrediënten:
pastasoort naar keuze
gehakt
groente (mix of koop bijv. champignons, paprika, prei, courgette)
1 pakje (of fles) passata di pomodoro
kruiden (peper/zout, tijm, basilicum/Italiaanse kruidenmix)
evt. kaas voor erover heen
(wat betreft hoeveelheden: ik doe 250g pasta, 250-300g gehakt en veel groente; hier eten wij dan met z'n tweeën 2 keer van)
Kook de pasta, rul het gehakt, voeg de groenten toe, voeg de saus toe, voeg de kruiden toe, laat lekker even pruttelen, giet de pasta af, doe het bij elkaar.
Een kind kan de was doen!
Wat ik me nou eigenlijk niet meer kan herinneren, is hoe m'n huisgenoten het vonden.
Volgens mij waren ze gewoon aardig en hebben ze het zonder iets te zeggen opgegeten,
anders had ik het vast nog geweten!
Heb jij ook zo'n eerste kookervaring of een totaal mislukt recept?! Ben benieuwd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten